De voordelen van backoffice ondersteuning

Als u ervoor kiest uw backoffice uit te besteden, heeft u de keuze uit verschillende aanbieders die dit voor u kunnen verzorgen. Maar wat betekent het nu eigenlijk als u gaat werken met backoffice ondersteuning? Uw personeel op papier wordt overgenomen en degene die de backoffice verzorgt, wordt juridisch werkgever. Dit is dan ook meteen het grootste verschil tussen backoffice ondersteuning en het overnemen van uw salarisadministratie. Kiest u alleen voor salarisadministratie? Dan blijft u juridisch werkgever.

De taken die de backoffice overneemt

Een gespecialiseerd bedrijf in backoffice ondersteuning kan als juridisch werkgever uw arbeidsrechtelijke risico’s overnemen. Alle administratieve taken worden dan ook overgenomen door het bedrijf. Hierbij kunt u denken aan:

Voorafgaand aan de keuze voor backoffice ondersteuning

Voordat u overgaat tot backoffice ondersteuning, willen wij u een aantal tips geven waardoor uw keuze hiervoor makkelijker te maken is. Hieronder geven wij een aantal tips die u zullen helpen in uw zoektocht naar het juiste bedrijf voor uw backoffice:

Wat moet u als bedrijf blijven doen?

U blijft verantwoordelijk voor de aanname van nieuw personeel. Ook kunt u zelf de hoogte van de salarissen blijven bepalen. Ook blijft u verantwoordelijk voor de functionerings- en beoordelingsgesprekken. Zo ziet u dat u verantwoordelijk blijft voor de interne gang van zaken in uw bedrijf.

Laat u adviseren door Payoffice B.V.

Zoals u leest in dit blog, heeft backoffice ondersteuning vele voordelen. Zoals u ook waarschijnlijk al weet, is er een groot aanbod van bedrijven die graag uw backoffice verzorgen. Maar hoe vindt u het bedrijf dat het best past bij uw situatie? Bekijk eens de mogelijkheden van Payoffice B.V. en wat dit bedrijf voor u kan betekenen. Dit is een ervaren specialist welke actief met u meedenkt en zo samen met u de meest ideale oplossing creëert voor uw situatie.