Wat is een backoffice constructie?

Wat houdt een backoffice constructie in?

Slimme en doorgewinterde ondernemers weten dat ze sommige zaken moeten uitbesteden. We hebben in Nederland niet voor niets het gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je bepaalde taken uitbesteedt aan een betrouwbare partner die deze werkzaamheden veel efficiënter kan uitvoeren. Je boekhouding doe je immers ook niet zelf; daar heb je een accountant voor.

In onze moderne economie is het inhuren van een backoffice bedrijf inmiddels een van de populairste vormen van uitbesteding geworden. Dat is ook niet gek. Om dezelfde reden als dat je een accountantsbureau inhuurt om je boekhouding te doen, is het een verstandige keuze om je backoffice uit te besteden aan gespecialiseerde professionals. Dat levert winst op. Zo nemen de specialisten van Payoffice B.V. vervelende klussen over als het werven en selecteren van uitzendkrachten, de loonadministratie en betaling van flexwerkers, het doorvoeren van cao-wijzigingen en het opstellen van contracten.

Hoe het werkt? Dat is verrassend simpel. Bij een backoffice constructie wordt het bedrijf dat jou backoffice ondersteuning verleent de juridisch werkgever van je uitzendkrachten. Dat bedrijf neemt dus al je uitzendkrachten aan en zorgt er vervolgens voor dat ze volgens jouw afspraken met hen worden betaald. Een win-win situatie. Er valt namelijk een administratieve last van je schouders.

Waarom heb ik een backoffice constructie nodig?

Tijd is geld. Alle tijd die je zelf in je backoffice moet steken, gaat ten koste van de tijd die je aan je kernactiviteiten kunt besteden. De activiteiten waar jij je winst uit haalt. Je kan een backoffice constructie dan ook als een vorm van besparing zien. De grote vraag is natuurlijk welke risico’s er verbonden zijn aan het inhuren van een bedrijf dat jouw administratie en werving en selectiebeleid overneemt.

Over de risico’s hoef je je geen zorgen te maken. Die zijn er niet. Dankzij een glasheldere overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen zonneklaar. Wij nemen middels een grondige selectieprocedure jouw personeel aan. Natuurlijk op basis van jouw eisen. Je behoudt ook altijd het recht om op elk gewenst moment aan te geven geen gebruik meer te willen maken van hun diensten. Daarnaast bepaal je zelf de hoogte van het salaris (met inachtneming van het minimumloon). Payoffice B.V. schakel je dus in om ‘het vuile werk’ op te knappen.

Op twee aparte pagina’s zetten we nog eens inzichtelijk de voor- en nadelen van een backoffice constructie op een rijtje. Het belangrijkste voordeel spreekt natuurlijk voor zich. Je hebt je handen weer vrij om te ondernemen. Met de ondersteuning van Payoffice B.V. heb je meer ruimte om je te focussen op het verbeteren van je concurrentiepositie. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor winstmaximalisatie

Vraag een offerte aan

Je kunt nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen dan weet je precies waar je aan toe bent. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via tel. 040 30 38 500. Laat je niet aftroeven door de concurrentie en kies nu voor Payoffice B.V.!