Nadelen van backoffice ondersteuning

Nadelen van backoffice ondersteuning

Hier kunnen we kort over zijn. Nadelen zijn er niet. Het is een simpele kosten baten analyse. Daarom helpen we je graag met advies op maat. Of je nadelen ziet, hangt af van de wijze waarop je naar het uitbesteden van je backoffice kijkt. Als je een echte controlfreak bent die alles wil micromanagen dan kan het zo zijn dat je het uitbesteden van je backoffice minder prettig vindt, omdat je een gebrek aan overzicht ervaart. Dat neemt niet weg dat veel ondernemers, die gebruik maken van een backoffice constructie, erg positief zijn. Zij weten hoeveel tijd en werk het je bespaart. Daarom is het goed om de twee belangrijkste misverstanden uit de weg te ruimen.

Een van de bekendste zorgen die er bestaat omtrent het uitbesteden van je backoffice, is dat het meer afstand zou creëren tot het bedrijf. Uitzendkrachten die werken via een backoffice constructie verklaren echter dat ze dit als prettig ervaren. Ze geven aan dat ze een grotere binding met het bedrijf ervaren, omdat met backoffice ondersteuning alles soepel verloopt.

De andere grote zorg is dat er door een backoffice constructie verschil ontstaat op de werkvloer tussen flexkrachten en personeel in loondienst. Deze zorg heeft vooral te maken met de keuzes die je als ondernemer maakt in je bedrijfsvoering. Die keuze staat los van de keuze voor backoffice ondersteuning. Het is een keuze die gaat over of je met vast personeel of uitzendkrachten wil werken. Vaak is er niet eens sprake van een keuze. In sommige branches ontkom je er simpelweg niet aan door de fluctuerende afstemming van vraag en aanbod. Een backoffice constructie is dan de ideale oplossing. In de praktijk blijkt bovendien dat er geen sprake is van een verschil op de werkvloer tussen uitzendpersoneel en werknemers.

Vraag een offerte aan

Je kunt nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen dan weet je precies waar je aan toe bent. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via tel. 040 30 38 500. Laat je niet aftroeven door de concurrentie en kies nu voor Payoffice B.V.!