Voordelen van backoffice ondersteuning voor een bouwbedrijf

In de bouwwereld is het tegenwoordig zeker niet meer uitzonderlijk dat de backoffice wordt uitbesteed. Vele aannemers, installatiebedrijven, stukadoors, bouwvakkers en schilders maken al tot volle tevredenheid gebruik van de backoffice-diensten van een extern bureau. Maar om welke redenen maakt men juist in deze branche zo vaak van backoffice ondersteuning? Om daarachter te komen leest u dit artikel van Payoffice B.V.. Wie weet wordt u als bouwondernemer geïnspireerd om ook te kiezen voor een backoffice constructie die bij ons hoe dan ook gunstig zal uitpakken voor alle partijen!

Minder werkgeversrisico’s

Een onmiskenbaar voordeel voor bouwbedrijven om voor backoffice ondersteuning te kiezen, is het gevrijwaard zijn van een aantal werkgeversrisico’s. Deze verantwoordelijkheden worden namelijk overgedragen aan het externe bureau. Zeker in een branche als de bouwwereld, waarin de kans op arbeidsongeschiktheid bij medewerkers reëel is, is dat een hele verlichting. Voor u als ondernemer is dat een stressfactor die u uit handen geeft.

Omgaan met flexibiliteit

Een ander aspect waarom backoffice ondersteuning zo door gewaardeerd wordt door bouwondernemers, is het feit dat de flexibiliteit in de diensttijden op deze manier eenvoudig het hoofd geboden kan worden. Vele bouwvakkers, schilders, stukadoors en andere bouwspecialisten zal het bekend voorkomen dat er wordt onregelmatig gewerkt wordt. Niet zelden wordt langer gewerkt dan voorzien was, of worden er zelfs ‘s avonds of in het weekend afspraken ingepland. Om uiteenlopende redenen wisselen personeelsbestanden bovendien met enige regelmaat in deze branche. Samengevat kunnen we stellen dat het bijtijds en nauwkeurig bijhouden van personeelszaken en loon- en salarisadministratie geen sinecure is. Van een expert in backoffice mag echter verondersteld worden dat deze nauwkeurig en volgens de wet- en regelgevingen de administratie uitvoert.

Concentreer weer écht op ondernemen

Het belangrijkste voordeel van een samenwerking met een backoffice ondersteuner is dat u meer gelegenheid heeft om u te focussen op het ondernemen, of datgeen waar u goed in bent. Het uitbesteden van personeelsadministratie en salarisadministratie betekent natuurlijk concrete tijdswinst voor u. Maar daar blijft het niet bij. Deze overdracht kan ook echt een verlossing betekenen op het mentale vlak. Immers hoeft u uw eigenlijke werkzaamheden niet meer uit te voeren in de wetenschap dat die complexe administratie nog op u wacht. Door deze hinderlijke en tijdrovende taken af te schuiven, kunt u zich beter focussen op uw eigen werk en daardoor uw prestaties naar een hoger niveau tillen. In dat opzicht kun u het uitbesteden van uw backoffice zelfs als een goede investering kunnen zien!

Contact met Payoffice B.V.

Wilt u als bouwondernemer ook worden ontlast van die schier eindeloze administratieve handelingen en salarisadministratie? Neem contact op met Payoffice B.V. en geeft de bedrijfsstructuren van uw onderneming aan ons door. Wij komen dan zo snel mogelijk met een backoffice constructie die voor alle partijen gunstig zal uitpakken. Bel 040 – 30 38 500 of stuur een e-mail naar info@payoffice.nl en vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden.