Uw backoffice uitbesteden is zo gek nog niet

Vaak denkt u misschien bij backoffice ondersteunen het eerst aan de voordelen die het werkgevers oplevert. Maar wist u dat werknemers ook baat kunnen hebben bij deze constructie? In deze blog benoemen we een aantal voordelen die werknemers hebben als het gaat om backoffice ondersteuning. We bespreken loon, arbeidsvoorwaarden en sfeer op de werkvloer.

De verloning blijft hetzelfde

Het kan best een schok zijn als werknemers horen dat ze niet direct bij hun baas in dienst zijn, maar bij een backoffice specialist. Ze hebben misschien het idee dat ze er niet echt bij horen en gaan zich over allerlei dingen zorgen maken. Maar is dit wel nodig? Niet als het gaat om loon. De werkgever bepaalt namelijk nog steeds hoeveel hij zijn werknemers wil betalen; hier heeft de backoffice specialist niets over te zeggen. De werkgever kan er voor kiezen om de eerste periode(s) werknemers een loon volgens de normen van het NBBU CAO te geven. Veel werkgevers kiezen er echter toch voor iedereen gelijk te verlonen, of ze nu direct in dienst zijn of via een backoffice specialist.

Gelijke behandeling zorgt voor een goede sfeer

Het is erg belangrijk om te zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Niemand wil werknemers die met tegenzin naar hun werk komen, omdat ze zich bijvoorbeeld ongelijk behandeld voelen. Goede werkgevers zullen daarom aan bepaalde dingen aandacht besteden. En goede backoffice ondersteuning bedrijven doen dit net zo graag. Zij vervangen immers voor een groot deel de werkgever en dus moet dit wel goed gebeuren. Daarom werkt Payoffice B.V. met een betrouwbare CAO, die van de NBBU. Hierin is onder andere opgenomen dat iedere werknemer recht heeft op een vorm van scholing. En dit is iets wat werkgevers normaal gesproken niet altijd bieden aan tijdelijke werknemers. Durft u als werkgever niet te kiezen voor backoffice ondersteuning omdat u bang bent dat uw werknemers zich benadeeld voelen ten opzichte van de vaste werknemers? Dan is het aan u om dit te voorkomen. Zorg dat iedereen, zonder uitzondering, goed wordt ingewerkt, regelmatig geëvalueerd wordt en deelneemt aan uitjes. Leg geen nadruk op de verschillen in dienstverband: iedereen doet er alles aan om uw bedrijf zo goed mogelijk te laten functioneren, dus waardeer ze daar ook voor.

Backoffice uitbesteden: Tevreden baas, tevreden werknemers

Wilt u ons inschakelen voor backoffice ondersteuning? Of werkt u bij een bedrijf waar u in dienst komt via onze backoffice constructie? Maakt u zich dan vooral geen zorgen. Wij helpen werkgevers simpelweg hun administratie makkelijker af te handelen. Gevolg? Werknemers krijgen hun salaris altijd op tijd uitbetaald en krijgen alle overige documentatie ook zonder vertraging thuis gestuurd. Bijkomend gevolg? Een baas die vaker klaarstaat voor zijn werknemers en het bedrijf op een hoger plan kan tillen. Dankzij de backoffice service van Payoffice B.V. kan iedereen het beste uit zichzelf halen.