Beginnen met backoffice ondersteuning? De belangrijkste redenen

Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom u als ondernemer kiest voor het uitbesteden van uw backoffice. Dit kunnen vele uiteenlopende redenen zijn. Om toch een globaal idee te krijgen waarom de meeste ondernemers kiezen voor backoffice ondersteuning, gingen wij op onderzoek uit. De resultaten hiervan leest u terug in dit blog.

Het voorkomen van risico’s

Wij ondervonden dat de meeste ondernemers kiezen voor backoffice ondersteuning om de risico’s te beperken. Ondernemers weten als geen ander dat het personeel zeer belangrijk is voor de onderneming, zo niet het belangrijkst. Maar het aannemen van personeel brengt ook risico’s met zich mee. Ondernemers vragen zich dan af wat te doen met personeel dat bijvoorbeeld langdurig ziek wordt? Dit betekent vaak namelijk hoge uitgaven. Echter wanneer u als ondernemer kiest voor backoffice ondersteuning, betaalt u niets bij ziek personeel en zorgt het betreffende bedrijf voor de doorbetaling. Nog een voordeel is dat wanneer uw personeel bijzonder verlof krijgt, de backoffice specialist hier ook zorg voor draagt. Dit bedrijf helpt u daarnaast met juridische ondersteuning en zorgt ervoor dat alle juridische verplichtingen nagekomen worden. Hierdoor worden de risico’s beperkt.

Flexibiliteit door backoffice ondersteuning

Voor ondernemers is het mogelijk om het personeel 3 contracten in 2 jaar tijd te geven. Als het derde contract is afgelopen moet de medewerker een vast contract krijgen. Echter is het mogelijk om met backoffice ondersteuning een medewerker in vier jaar tijd zes contracten te geven. Zo kunt u langer gebruik maken van de ervaring die uw personeel heeft opgedaan.

Doen waar u als ondernemer goed in bent

Backoffice ondersteuning zorgt ervoor dat u als ondernemer kunt doen waar u goed in bent, namelijk ondernemen. Alle administratieve rompslomp wordt voor u geregeld en u kunt zich echt richten op uw core business. Zo kunt u uw bedrijfsprocessen efficiënter maken en hierdoor ook nog eens besparen op de kosten.

Vernieuwde wetgeving

In Nederland verandert regelgeving continu. Zo komen er nieuwe regels en wetten bij. Voor vele ondernemers is dit moeilijk bij te houden. Het is daarom ideaal als u een gespecialiseerd bureau inschakelt, want deze is te allen tijde op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Zo heeft u hier als ondernemer geen omkijken meer naar.

Precies zien waar het geld naar toe gaat

Een groot voordeel van het uitbesteden van uw backoffice is dat u als ondernemer van te voren precies weet wat uw personeel kost. Zo komt u als ondernemer niet ineens voor verrassingen te staan. Hierdoor wordt het zeer gemakkelijk om de personeelskosten in te calculeren. Wij hopen met dit blog u geïnspireerd te hebben om te kiezen voor backoffice ondersteuning. Zoals u ziet biedt dit vele voordelen!