26 juni 2020

Het vacaturevolume neemt sinds het dieptepunt in Nederland, begin mei dit jaar, weer langzamerhand toe. In Nederland zitten we ondertussen weer op een vacaturevolume van 76% (tegenover het dieptepunt van 53%). Vooral de Nederlandse intermediairs zijn daarbij hard geraakt. Zij zijn veel harder geraakt dan directe werkgevers. Het volume nieuw geplaatste vacatures bij intermediairs is bijna met de helft teruggebracht naar 52%. Voor directe werkgevers is een teruggang naar ‘slechts’ 68% gemeten.

Hoe doen de vacatures het in andere landen?

Duitsland en Canada hebben zich medio juni nog beter hersteld dan Nederland. Zij bevinden zich weer boven de 90%. Oostenrijk volgt hen op de voet met 85%.
In België schommelt de laatste weken het vacaturevolume rond de 67%. Voor Frankrijk (66%), de Verenigde staten (63%) en Spanje (57%) zit er de laatste weken ook een kleine stijging in.  Hekkensluiter Verenigd Koninkrijk toont met een volume van 31% nog slechts gering herstel. Zij maakten de grootste krimp door (dieptepunt was 19%). Maar ook zij laten sinds medio april wel weer een lichte stijging zien.


stijging vacatures na corana directe werkgevers en intermediairs

Bron: Vacature-index van Textkernel, 24-06-2020

Vacatureindex bij intermediairs lager dan bij directe werkgevers

Als we de vacatureindex uitsplitsen naar intermediairs en directe werkgevers liggen de percentages genuanceerder. De vacatureindex bij directe werkgevers ligt in Nederland hoger dan die bij intermediairs. Beide zitten echter wel, wat het plaatsen van nieuwe vacatures betreft, in de lift. Als we een vergelijk trekken met onze buurlanden is Nederland, wat de directe werkgevers, betreft koploper ten aanzien van de groei van vacatures. Voor het aantal vacatures van intermediairs strijden we qua aantal met België om de tweede plaats.

Bij de directe werkgevers wordt onze koppositie op de voet gevolgd door Duitsland. En iets verder daarachter België en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk blijft ook hier ver achter.

Vacature-index directe werkgevers

Bij de intermediairs ziet de index van nieuw geplaatste vacatures er iets anders uit. In Duitsland doet de flexmarkt het goed. Deze zat eind mei nog in een dip, maar stijgt sinds die tijd aanzienlijk. Zo goed zelfs dat zij het indexcijfer van eind januari 2020 (vóór de Coronacrisis) weer ras naderen. Nederland, die begin dit jaar nog een piek (veruit de hoogste van onze buurlanden) liet zien in de flexvacatures, herstelt sinds begin april met lichte pieken en dalen en staat nu op de tweede plaats. België laat een soortgelijke groei zien. Frankrijk neemt de vierde plaats in en laat een gestage stijging zien sinds medio april. Het Verenigd Koninkrijk blijft ook hier in aantallen nieuw opengestelde flexvacatures achter bij de andere buurlanden. De lichte groeipiek in de tweede week van juni is hier wel bemoedigend.

Vacature-index intermediairs

Voordelen voor intermediairs van werken met backoffice ondersteuning

Ook bij Payoffice, ons gerenommeerde backoffice uitzendbureau, merken we dat het aantal vacatures in de flexmarkt weer rap toeneemt. Nu bedrijven weer een doorstart of opstart willen maken is er veel ervaren en kennisrijk personeel nodig. Veelal wordt er daarbij een beroep gedaan op een flexibele personele schil. Flexibele arbeidskrachten zijn vaak arbeidskrachten die snel inzetbaar zijn en bovendien beschikken ze, door hun diverse werkervaring, over een schat aan ervaring. Juist deze mensen hebben de ondernemers nu hard nodig om weer snel uit de startblokken te komen.

Administratie flexibele arbeidskrachten voor een scherp tarief

Als ondernemer is het juist nú belangrijk dat u snel over goed en flexibel personeel kunt beschikken. Door de inzet van flexibele arbeidskrachten kunt u snel uw omzet weer een impuls geven. Het personele management van deze flexkrachten brengt u dan het best onder bij een betrouwbare  backofficeondersteuning. Wij van Payoffice nemen u graag dit personele en administratieve werk uit handen. Wij kunnen onder meer uw werving en selectie op ons nemen en doen uw uren-, loon-, en salarisadministratie voor u. U profiteert daarbij van onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt. Alles uiteraard in nauw overleg met u. U houdt altijd de touwtjes in handen.

Bij Payoffice beschikt u bovendien over uitzendkrachten en flexwerkers die voor een scherp tarief voor u aan de slag gaan. Dat komt omdat Payoffice werkt met een voor ons op maat gemaakt ICT-platform. Dat werkt efficiënt en overzichtelijk. Vertrouwd en meetbaar. De poule van uitzendkrachten die voor u aan het werk is, is flexibel en u kunt erop bouwen.

Ook weten wat onze betrouwbare en goedkope backoffice ondersteuning voor u kan betekenen in deze tijd van vooruitgang en herstel? Neem contact met ons op, dan kunnen onze ervaren adviseurs u er meer over vertellen. Zo bekijken we samen waar voor u de voordelen zitten van het werken met onze backoffice administratie.

Liever meteen vrijblijvend een offerte aanvragen? Dat kan ook.

Payoffice B.V.
Telefoon:  040 – 30 38 500
E-mail :  info@payrotterdam.deonlinevos.nl